5 Greseli care se fac frecvent in aranjarea sprancenelor

Sprancenele pot infrumuseta sau urati un chip. Unele celebritati de la Hollywood, precum Cara Delevigne, Emilia Clarke si Rita Ora, sunt o sursa de inspiratie pentru femeile care isi doresc sprancene frumoase, cu aspect natural. Dar celebritatile au stilisti de frumusete. Cu putine cunostinte si dispozitive potrivite, persoanele obisnuite nu sunt chiar maestre in aranjarea sprancenelor.

Acestea sunt doar 5 dintre cele mai frecvente greseli pe care le fac femeile in formarea si mentinerea sprancenelor lor. Afla de ce nu ar trebui sa faci si tu aceste greseli.

1.Supra-largirea spatiului intre sprancene.

De multe ori, atunci cand oamenii isi penseaza sprancenele, au tendinta de a exagera prin smulgerea firelor din marginea interioara a sprancenelor, formand astfel un spatiu gol destul de mare si de inestetic. Acest spatiu nu este doar incredibil de nenatural, dar poate, de asemenea, sa schimbe total expresivitatea chipului intr-un mod neplacut.

Pentru a evita formarea unui spatiu gol prea mare intre sprancene, foloseste un betisor sau un creion cu care sa unesti lungul nasului cu partea exterioara a pupilei. Din acest loc trebuie sa inceapa spranceana.

2. Potrivirea exacta a culorii sprancenelor cu cea a parului.

Aceasta este, de obicei, o problema cu care se confrunta persoanele care isi vopsesc parul. Atunci cand iti vopsesti parul intr-o nuanta castanie, iti cumperi un creior maro pentru sprancene. Atunci cand iti vopsesti parul blond, ai tendinta de a-ti vopsi si sprancenele in aceeasi nuanta de blond. Culoarea sprancenelor, insa, nu ar trebui sa se potriveasca exact cu cea a parului pentru a arata bine!

Fie ca vrei sa iti vopsesti sprancenele sau ai de gand sa folosesti un creion special, alegerea unei nuante de maro cu o usoara tenta care sa se potriveasca cu nuanta parului este, de obicei, cea mai buna idee. Daca esti blonda, poti opta pentru un creion de sprancene maro deschis. Daca esti bruneta, foloseste un creion de sprancene maro inchis, dar niciodata negru!

3. Ignorarea formei naturale a sprancenei.

Doar pentru ca sprancenele tale nu au un unghi de arc de 45 de grade nu inseamna ca acestea trebuie sa fie drepte. Penseaza-ti sprancenele intr-o linie dreapta pe care sa o rotunjesti usor la exterior. Imparte-ti spranceana in trei parti egale imaginare. Arcuirea sprancenelor trebuie sa aiba loc acolo unde incepe cea de-a treia parte.

4. Machierea excesiva a sprancenelor.

Cand iti machiezi prea mult sprancenele, acestea vor avea un aspect nenatural, vulgar si inestetic. Mai mult decat atat, intregul aspect al fetei va fi schimbat in rau.

Cand iti machiezi sprancenele, incearca sa creezi umbre, sa apesi usor creionul in jos, prin glisarea unor linii subtiri care sa umple spatiile goale din interiorul sprancenelor.

5. Pensarea sprancenelor in forme prea scurte sau aranjarea lor in forme prea lungi.

Sprancenele care sunt prea scurte pot face ca ochii si nasul sa arate prea mari; pe de alta parte, sprancenele care se extind prea departe de marginile exterioare ale ochilor vor domina intreaga fata.

Pentru a stabili locul exact in care sa se termine spranceana, poti folosi un creion pe care sa il pui in diagonala incepand cu baza nasului si terminand cu coltul exterior al ochiului. De retinut, inceputul si sfarsitul sprancenei trebuie sa se gaseasca pe aceeasi linie.

Daca nu te pricepi sa iti aranjezi sprancenele in mod corespunzator sau daca, pur si simplu, vrei sa ai sprancene perfecte, pensate de un cosmetician cu experienta, specialistii de la Asalon te asteapta sa iti faci o programare pentru a-ti indeplini acest vis!

aranjarea sprancenelor

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *